בית המדרש אוהל שרה ע"ש סוזי ונגרובסקי

סדר ושיעורים במדרשהסדר ושיעור

לימוד מונחה בחברותא כהכנה לשיעור. בסדר הצמוד לשיעור המדרשה מזמינה אותך לצאת מעמדת הלומד הפאסיבי, לקחת חלק פעיל בלימוד ולקנות כלים ללימוד עצמי. מוצעים 10 סדרים ושיעורים לאורך כל השבוע בתחומים השונים של לימודי היהדות: תנ"ך, גמרא למתחילות ולמתקדמות, הלכה, מדרש, מחשבה.

למי זה מיועד?

• לכל סטודנטית במדרשה החפצה בלימוד פעיל ומאתגר.
  • לתלמידות הלומדות בתכנית המתיבתא החייבות בשני סדרים ושיעורים

חברותא - מדרשה לבנותחברותא

כל תלמידה מוזמנת לבחור לעצמה חברותא ולהשתבץ יחד איתה בשעה קבועה במערכת. יחד הן תבחרנה מה הן רוצות ללמוד בחברותא לאורך הסמסטר. בית המדרש של המדרשה פתוח חמישה ימים בשבוע משמונה בבוקר ועד 21:30 בערב. בכל שעה יושב בבית המדרש משיב/ה – אחד ממורי או מורות המדרשה – איתו ניתן להתייעץ הן בבחירת החומר הנלמד והן תוך כדי לימוד בפיענוחו והבנתו.

לכל סטודנטית במדרשה המעוניינת  לבחור מה, עם מי ומתי ללמוד בבית המדרש של המדרשה

בית מדרש ערב- מדרשה לבנותבתי מדרש ערב

המדרשה מציעה שלושה בתי מדרש ערב:
תורה ופיצה - בית מדרש ערב בימי ראשון לדוברי אנגלית. שיעור תורה בליווי מרצה אורח לדוברי אנגלית, צ’ונלט מוגש בתחילת השיעור.

בגו – בית מדרש ערב בימי רביעי. שיח בנושא בניין האישיות ועבודת הנפש, בליווי מרצה אורח וארוחה קלה.

מדרבנן- בית מדרש ערב ביום שלישי -סדר לימוד עם מקורות, שיעור בליווי מרצה אורח, תפילת ערבית וארוחה קלה.

למי זה מיועד?
לצעירים וצעירות, סטודנטים וסטודנטיות המעוניינים להיפגש וללמוד יחדיו. מהשעה 19:30 פותחת המדרשה את שעריה גם בפני צעירים (לא רק צעירות) המוזמנים כולם לקחת חלק באחד מבתי מדרש ערב המתקיימים במדרשה. השתתפות מלאה וכתיבת עבודה בסוף הסמסטר מקנה נ.ז כמקובל במדרשה.
להרחבה על בית מדרש ערב>>