בית המדרש אוהל שרה ע"ש שרה (סוזי) ונגרובסקי ע"ה

הלב הפועם של המדרשה

לאורך 35 שנות קיומה פעלה המדרשה ללא בית מדרש. בימים אלו אנו עומדים בעיצומו של תכנון בית מדרש מואר ומזמין בתוך בניין המדרשה שיהווה את הלב הפועם שלה.

אל הספרייה המתפקדת היום גם כבית מדרש מתקבצות בכל יום ובכל שעה משעות היום והערב עשרות בנות ללימוד עצמי, לימוד בחברותות ולימוד מונחה בסדרים המהווים הכנה לשיעורים במגוון מקצועות היהדות.

בכל ערב מערבי השבוע, החל מהשעה 19:30,  פותח בית המדרש את שעריו בפני כ-120 סטודנטים וסטודנטיות לפעילות תורנית משותפת המאירה את הקמפוס.

כיום פועל בית המדרש בצפיפות רבה בתוך הספרייה וצר המקום מהכיל.

זכינו לתרומה נדיבה של משפחת ונגרובסקי באמצעותה יבנה בקומה השנייה של בניין המדרשה בית מדרש שיקרא "אוהל שרה" על שם שרה ונגרובסקי ע"ה.

בית המדרש יהיה נגיש, ישמש את התלמידות לאורך כל שעות היום ויציע במבנהו מגוון אפשרויות לימוד בחברותות ובחבורות.

המבנה יאופיין בתקרה הולכת ומתגבהת לעבר מקום ארון הקודש המדמה אוהל, בחלונות גדולים המכניסים הרבה אור וביצירת חללים קטנים נוסף על האולם המרכזי המאפשרים לימוד בחבורה קטנה סביב שולחן עגול. בית המדרש יוקף במרפסת פאטיו ירוקה לרווחת התלמידות.

הספרייה תעבור לקומה העליונה לחלל סמוך לבית המדרש כך שיתאפשר מעבר ישיר ונוח בינה לבין בית המדרש.

במקביל תבנה מחדש הקומה העליונה ותותאם לצרכי המדרשה המשתנים. הספרייה הממוקמת היום בקומת הכניסה תהפוך לאודיטוריום בו יתקיימו הכנסים והאירועים של המדרשה.