מנהיגות נשית

לחלום ולהגשים- מוזיאון התנאים בלוד

יעל שלוסברג, מרצה במדרשה ובמסגרות נוספות, ועד זה לא מכבר סגנית ראש המדרשה, עוסקת רבות במדרשי חז"ל. מתוך אהבתה לחכמים ולמשנתם החליטה יעל יחד עם קבוצת חברים להקים מוזיאון תנאים בעיר לוד בו יוכלו המבקרים ל"היפגש" מחדש עם ענקי רוח אלו ולחוות משהו מהם ומתורתם. החלום קורם עור וגידים ובקרוב בעז"ה יהפוך למציאות.

נשים המשיבות לשאלות הלכתיות

ד"ר טובה גנזל, ראש המדרשה, חוקרת בעיקר בתחום התנ"ך ואם לשבעה, משמשת גם כיועצת הלכה העונה לשאלות בנושאי טהרת המשפחה, תפקיד בו היא רואה יעוד לנשים בדורנו.

להמשך קריאה >>

אימהות, דוקטורט, לימודי יהדות ופרויקט חברתיאימהות, דוקטורט, לימודי יהדות ופרויקט חברתי
הכירו את אורטל ניצן-תמר. אמא, דוקטורנטית בחינוך ומדעי המוח וסטודנטית בתכנית לדוקטורנטיות בתמיכת מורדי וניקי כץ במדרשה. בנוסף היא מרכזת פרויקט חברתי ייחודי לתלמידי בית הספר אורט מלוד המתקיים במדרשה.

משפחה, אקדמיה ומעורבות חברתיתמשפחה, אקדמיה ומעורבות חברתית
ד"ר חנה הנדלר, אם ל- 10 ילדים וסבתא ל- 19 נכדים, בעלת תואר שלישי בספרות עברית, מרצה לחסידות, תנ"ך, ספרות ומה שביניהם, מספרת כיצד משלבים בין עולמות באופן היוצר הרמוניה והעצמה פנימית.

פיתוח מאוזן של כל מעגלי החיים
הרבנית נעמי שפירא, אם ל-11 ילדים וסבתא לנכדים, מורה, מרצה ועומדת בראש מרכז אבקשך אותו הקימה, רואה בפיתוח מאוזן של כל מעגלי החיים את האתגר הגדול העומד בפניה של כל אישה