ד"ר מירי כהנא

דוא"ל:

קורות חיים

השכלה:

תשס"ז – תשע"א: עמיתת מחקר ומרכזת התכנית במכון ע"ש שוורץ לאתיקה, יהדות ומדינה בבית מורשה, ירושלים.

תשס"ג תשס"ח: לימודי דוקטורט באוניברסיטה העברית בירושלים, בנושא תרגום יונתן לתרי-עשר, בהנחיית פרופ' מ' בר-אשר.

תשס"ג – לימודי תעודת הוראה במכללת הרצוג.

תשנ"ט תש"ס: לימודים בתכנית ללימודי מקרא ופרשנות במתן (בית מדרש לנשים), כולל לימודי תואר שני מטעם B.H.U. עבודת הגמר (תזה) עסקה בתרגום יונתן לזכריה, בהנחיית פרופ' מ' בר-אשר.

תשנ"ח: לימודים בתכנית המתמידות (בית מדרש) במתן.

תשנ"ז: לימודים במכון הגבוה בנשמת (ישיבה לנשים).

תשנ"ד תשנ"ו: לימודי תואר ראשון בבר-אילן בחוגים לפסיכולוגיה ולימודי ארץ ישראל, ובמקביל לימודים במדרשה לבנות.

נסיון תעסוקתי:

תשע"ד: הוראת תנ"ך במדרשה לנשים של אוניברסיטת בר – אילן.

תש"ע – תשע"ד: הוראה במכללת אפרתה בחוגים תנ"ך ולשון עברית. החל מתשע"ד ראש החוג לתנ"ך במכללה.

תשע"ב – תשע"ג: כתיבת תכניות לימודים והוראה בהשתלמויות מורים במסגרת תכנית הלימודים החדשה בחמ"ד.

תשס"ט – תשע"ג: הוראה בתכנית ייחודית בתנ"ך בבית הספר "פלך: כתיבת התכנית, הוראה בכיתה, הנחייה בכתיבת עבודה אישית וכתיבת שתי יחידות בגרות חיצונית.

תשס"ט – תש"ע: הוראה במתן: בקורסים לקהל הרחב ובתכנית לתואר שני בתנ"ך.

תשס"ה: הוראה בנשמת, בתכנית המשך (שנים ב-ד), סדרת הרצאות בנושא תרגומי המקרא בתכנית תנ"ך ((M. A. במתן.

תשס"ד:  הוראה בתכנית תנ"ך ((M. A. במתן. ובקורס לקהל הרחב בנשמת.

תשס"ג: הוראה בנשמת בתכנית להוראת תנ"ך (בשיתוף עם דוד ילין).

תשס"א תשס"ב: ריכוז תכנית "עיינות" (בית-מדרש) במתן, והוראה בתכנית.

תש"ס: הוראה בבית המדרש הגבוה לנשים במגדל עז.

תחומי עניין

עוסקת בתנ"ך, לשון ופרשנות.
תחומי מחקר והוראה: הפרשנות הפנים מקראית, בין טקסטואליות במקרא ובפרשנות, הפרשנות בתרגומים הארמיים, פרשנות טעמי המקרא, הוראת פרשנות.
עוסקת גם בהנחיית כתיבת עבודות, ובהכשרת מורים להנחיית כתיבת עבודות.