המדרשה-במקביל לתואר

במקביל לתואר, המדרשה לבנות, אוניברסיטת בר-אילן

תכנית במקביל לתואר

סטודנטיות הלומדות בבר-אילן חייבות בחמישה קורסים בלימודי יסוד ביהדות,וקורס כללי ביהדות. חובות אלה ניתנים להמרה בעשרה קורסים במדרשה המתפרסים על פני שלושת שנות הלימוד לתואר. למעט המחלקות המפורטות להלן:

• תלמידות הלומדות במחלקה לתושבע"פ ובפקולטה למשפטים חייבות ללמוד במדרשה 6 קורסים שנתיים בלבד.
  • תלמידות הלומדות בפקולטה למדעי החיים, מדעים מדויקים ובי"ס להנדסה חייבות ללמוד במדרשה 8 קורסים שנתיים.  תקף משנת תשע"ז בלבד בנות של שנים קודמות חייבות ב-10 קורסים שנתיים.
הפחתת שעות החובה לתלמידות הלומדות מדעים מותנית בלימוד כל מכסת הקורסים הנדרשים במסגרת המדרשה (ולא בצרוף/שילוב קורסים של המחלקה ללימודי יסוד ביהדות)
  • תלמידות שהתחילו לימודיהן לפני תשע"ז ולומדות בחוג לתנ"ך חייבות ב- 10 קורסים בלבד
  • תלמידות שהתחילו לימודיהן לפני תשע"ז ולומדות במחלקות לתולדות ישראל, לימודי א"י, יהדות המזרח, אמנות יהודית ופילוסופיה יהודית חייבות ללמוד במדרשה 12 קורסים שנתיים בלבד.

על התוכנית
התוכנית המלאה כוללת 10 קורסים (20 שעות) במהלך הלימודים לתואר הראשון.

חלוקת השעות הינה אישית ונעשית על פי בחירת הסטודנטית.
לבחירתך מערכת מגוונת של שיעורים בתנ"ך, גמרא, הלכה, מדרש, מחשבה וחסידות
הלימודים מתקיימים בימים א'-ה' בין השעות 8:00-21:30